Column : Kinderen van een verzetsheld

Toen ik onlangs hoorde van het overlijden van Trijneke Blom-Post op 90-jarige leeftijd, gingen mijn gedachten terug naar de boeken die ik over haar vader Johannes Post las en naar de indrukwekkende documentaire die over de kinderen van deze verzetsstrijder is gemaakt.
Johannes Post ‘reist’ mijn hele leven al met mij mee. Het eerste boek dat ik als kind (geb. 1971) las over de Tweede Wereldoorlog, was de levensroman die Anne de Vries over hem schreef. Ik verslond het boek over de onverschrokken verzetsman met een rotsvast geloof in God, die zijn leven gaf voor het vaderland. Het boek nam ik mee toen ik op 19-jarige leeftijd ging studeren en staat nog altijd in mijn boekenkast.



Geachte bezoeker,

De informatie die u nu opvraagt, kan door psychotraumanet niet aan u worden getoond. Dit kan verschillende redenen hebben, waarvan (bescherming van het) auteursrecht de meeste voorkomende is. Wanneer het mogelijk is om u door te verwijzen naar de bron van deze informatie, dan ziet u hier onder een link naar die plek.

Als er geen link staat, kunt u contact opnemen met de bibliotheek, die u verder op weg kan helpen.

Met vriendelijke groet,
Het psychotraumanet-team.


Reference: 
Richard Hoving | 2024
In: Impact magazine ; ISSN: 2543-2591 | 8 | 3 | september | 43
https://arq.org/publicaties/jonge-littekens
Keywords: 
geschiedenis, kinderen, Opinie, transgenerationele overdracht, tweede generatie, Tweede Wereldoorlog (1939-1945), verzetsdeelnemers