De vlieg, de spin en het universum : Essay over vergeten getroffenen

In de bibliotheek van ons Zweedse vakantiehuisje trof ik een oude liefde: Shosha van Isaac Bashevis Singer. Singer is een Nobelprijswinnaar die wellicht niet veel meer gelezen wordt, maar in mijn tienertijd verslond ik zijn boeken over het Asjkenazische Jodendom van vóór de Tweede Wereldoorlog en over de nasleep van die oorlog voor de Joodse overlevenden en emigrés. Shosha gaat over de liefde tussen de beginnende schrijver Aaron Greidinger, een alter ego van Singer, en zijn kinderlijke buurmeisje Shosha dat de oorlog niet overleeft. Bladerend door het boek belandde ik bij de epiloog, waarin Aaron en zijn vriend Haiml zich na de oorlog afvragen waar alles is gebleven: de jaren, de vrienden.



Geachte bezoeker,

De informatie die u nu opvraagt, kan door psychotraumanet niet aan u worden getoond. Dit kan verschillende redenen hebben, waarvan (bescherming van het) auteursrecht de meeste voorkomende is. Wanneer het mogelijk is om u door te verwijzen naar de bron van deze informatie, dan ziet u hier onder een link naar die plek.

Als er geen link staat, kunt u contact opnemen met de bibliotheek, die u verder op weg kan helpen.

Met vriendelijke groet,
Het psychotraumanet-team.


Reference: 
Jackie June ter Heide | 2024
In: Impact magazine ; ISSN: 2543-2591 | 8 | 2 | juni | 33-35
Keywords: 
clienten, essays, Holocaust, joden, persoonlijke ervaringen, politie, psychotrauma (nl), therapie, Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Affiliation author(s):