Narratieve Exposure Therapie bij vluchtelingen

Manan kijkt naar de grond en geeft korte antwoorden op vragen die de behandelaar stelt. Ze oogt vermoeid. Ze is verwezen voor behandeling, omdat ze nauwelijks eet of slaapt en soms schreeuwend wakker wordt. Ze woont met haar moeder en oudste broer in een azc in Nederland. Ze zijn in afwachting van een uitspraak in hun procedure. 

 


Manan behoort tot een etnische minderheid in Afghanistan, en de familie heeft veel meegemaakt, zoals bedreigingen, discriminatie en mishandelingen. Nadat haar vader werd bedreigd en een aantal dagen later is verdwenen, heeft haar oudste broer ervoor gezorgd dat zij konden vluchten.



Geachte bezoeker,

De informatie die u nu opvraagt, kan door psychotraumanet niet aan u worden getoond. Dit kan verschillende redenen hebben, waarvan (bescherming van het) auteursrecht de meeste voorkomende is. Wanneer het mogelijk is om u door te verwijzen naar de bron van deze informatie, dan ziet u hier onder een link naar die plek.

Als er geen link staat, kunt u contact opnemen met de bibliotheek, die u verder op weg kan helpen.

Met vriendelijke groet,
Het psychotraumanet-team.


Reference: 
Simone de la Rie | 2021
In: PsychoSociaal Digitaal ; ISSN: 2588-8161 | 6 | 1 | juni | 44-48
Keywords: 
Afghanen, asielzoekers, Behandelaars, behandeling, casuistiek, cultuur, DSM-5, effectiviteit, evidence based, Exposure (nl), levensverhalen, migranten, Narratieve Exposure Therapie (NET), Posttraumatic Stress Disorder (PTSD), Posttraumatische Stressstoornis (PTSS), psychotrauma (nl), PTSD (nl), PTSS, transculturele psychotherapie, vluchtelingen
Affiliation author(s):