Boek [R.A. Jongedijk (2014). Levensverhalen en psychotrauma: narratieve exposure therapie in theorie en praktijk]

Binnen het groeiende arsenaal van evidence based behandelingen voor posttraumatische stressstoornis (PTSS) neemt Narratieve Exposure Therapie (NET) een steeds belangrij-ker plaats in naast bijvoorbeeld imaginaire exposure, EMDR en Beknopte Eclectische Psychotherapie voor PTSS (BEPP). NET is ontwikkeld voor de behandeling van oorlogsgetroffenen in vluchtelingenkampen en wordt inmiddels breder toegepast, in het bijzonder bij pati├źnten die meerdere en complexe traumatische gebeurtenissen hebben meegemaakt. Het doel van NET is de traumatische gebeurtenissen te integreren in het levensverhaal om zodoende de klachten van PTSS te verminderen. De behandeling bestaat uit drie onderdelen: de chronologische levenslijn, de narratieve exposure en het getuigenisverslag.

Geachte bezoeker,

De informatie die u nu opvraagt, kan door psychotraumanet niet aan u worden getoond. Dit kan verschillende redenen hebben, waarvan (bescherming van het) auteursrecht de meeste voorkomende is. Wanneer het mogelijk is om u door te verwijzen naar de bron van deze informatie, dan ziet u hier onder een link naar die plek.

Als er geen link staat, kunt u contact opnemen met de bibliotheek, die u verder op weg kan helpen.

Met vriendelijke groet,
Het psychotraumanet-team.


Reference: 
Geert Smid | 2014
MGV : Maandblad Geestelijke Volksgezondheid = ISSN 0024 8576 | 69 | 5 | september | 45
http://www.mgvonline.nl/search/boek+jongedijk+levensverhalen+psychotrauma+narratieve+exposure
Rubriek 'Gezien en gelezen. Recensies'
Keywords: 
levensloop, levensverhalen, Narratieve Exposure Therapie (NET), Posttraumatic Stress Disorder (PTSD), Posttraumatische Stressstoornis (PTSS), psychotrauma (nl), PTSD (nl), PTSS, recensies, Therapie├źn, traumatische gebeurtenissen